Logo Destiler

PĚSTITELSKÉ PÁLENÍ, CENÍK

TECHNOLOGIE PÁLENICE

PĚSTITELSKÁ PÁLENICE, INFORMACE

KONTAKT

O NÁS

" stopečku slivovice pro zdraví "


Pěstitelská sezona 2018/2019


Cena je za 1l etanolu (100%) dovezeného vlastního kvasu
   
Spotřební daň, destilát 220820 za 1l etanolu (100%) 143,-Kč
Poplatek za vypálení 177,-Kč
(odvoz a likvidaci výpalků, dodávka paliva, chladící voda, ředění destilátu ...)  
  __________
CELKEM          320,-Kč/l
  etanolu (100%)

Tj. za 1l 50% destilátu zaplatíte 160,-Kč

(uváděná cena je včetně spotřební daně a všech poplatků)

Tato cena platí při objemu kvasu 100-150l


Minimální cena za vypálení destilátu bez ohledu na množství je 500 Kč bez spotřební daně, ta je účtována dle skutečného množství destilátu. Toto opatření je z důvodu nákladů na výrobu, které vzniknou i při pálení malém množství dodaného kvasu či špatně prokvašeného (tj. spotřeba plynu, chladící vody, el. energie a amortizaci výrobního zařízení atd.). Pokud se pěstitelé dohodnou na váze kvasu a množství pálenky je možné sdružit kvasy jednotlivých pěstitelů do jedné várky. Není možné slučovat kvasy z různého ovoce (viz provozní řád ). Minimální množství jedné várky je 100litrů kvasu.


Destilát z pěstitelského pálení je nejlevnější a nejkvalitnější lihovinou !


Změna objemu lihu vlivem kontrakce

Líh se s vodou mísí za kontrakce a vývoje tepla. Největší kontrakce nastává, smísí-li se 52 objemů lihu a 48 objemů vody, při lihovitosti na kterou se běžně ředí destiláty, tento roztok má při 20°C jen 96,3%. Např. smícháním 50 litrů vody a 50 litrů lihu nezískáme 100 litrů, ale pouze 96,4 litru o lihovitosti 51,87%.


Ředění destilátu

Destiláty v pěstitelských pálenicích se ředí obvykle na 50% obj. alkoholu. Při nižších koncentracích se často objevuje v destilátu opalescence. V tomto důsledku nastává vysrážení látek, které při vyšších koncentracích etanolu zůstávají rozpuštěné. Ovocné destiláty bývají vzhledem k vyššímu obsahu alkoholu úplně čiré. V ojedinělých případech vznikají zákaly, jejich příčina spočívá v surovině, technologii nebo způsobu uskladnění. Odstranění zákalu je možné filtrací nebo čiřením.


Zdarma pro naše zákazníky - kvalitní ovocné kvasinky pro založení kvasu od firmy SIHA (Aktiv-Hefe 6)
                                             - požadované naředění destilátu (do 50%)


Měření obsahu cukrů v kvasu

Z dovezeného vzorku kvasu Vám stanovíme množství zbytkového cukru optickým refraktometrem a doporučíme délku dokvašení a zkonzultujeme termín pálení.


    Návod na přípravu kvasu zde..


Webmaster: Prokeš Martin ©2009 - 2018